CA

Totes les notícies

Vés enrere Nou Catàleg de serveis 2019/20 de l’àrea d’esports del Consell de Mallorca

Nou Catàleg de serveis 2019/20 de l’àrea d’esports del Consell de Mallorca

(17/09/2019)

La Direcció Insular d’Esports invertirà 2 milions i mig d’euros, des d’octubre de 2019 a setembre de 2020, en 10 programes que promocionen l’esport en edat escolar.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, juntament amb el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, han presentat el Catàleg de serveis 2019/20 de la Direcció Insular d’Esports (DIE). El projecte inclou 10 línies de treball que vetllen pel foment de l’exercici i per la promoció d’hàbits saludables i valors, entre els infants i joves de Mallorca. El pressupost per al període 2019 i 2020 s’ha concretat en aproximadament dos milions i mig d’euros. Els principals beneficiaris són els centres educatius, les associacions, les federacions i entitats esportives, els ajuntaments de Mallorca i la ciutadania. 

L’acte ha estat apadrinat pels joves esportistes d’elit Maria Perelló i Augusto Fernández, de qui la presidenta Cladera ha dit que “són referents per a tots els joves que comencen a fer esport. Han ascendit des de l’esport base i fixau-vos on han arribat, i on arribaran, perquè segurament arribaran molt més alt”. 

Cladera ha explicat que el Catàleg de serveis té com a objectiu “fomentar l’esport a les edats primerenques dels nostres infants, que és molt important pels valors que els pot ensenyar: feina en equip, tolerància, disciplina, constància...”. Amb aquest catàleg, “pretenem contribuir al benestar i al desenvolupament dels infants i joves, que són el nostre futur”, ha afegit la presidenta, “la inversió que fa el Consell és una inversió de futur”. 

Per la seva banda, el conseller Serra ha explicat el Catàleg de serveis amb més concreció i ha valorat molt positivament els resultats que aconsegueixen els programes que s’hi recullen. Així, ha assenyat que els programes “de la temporada 2018-2019 han arribat a 200.000 nins i nines de Mallorca, 700 clubs, 260 entitats esportives i a tots els municipis de l’illa, la qual cosa demostra la feina extensa que es fa des de la Direcció Insular d’Esports, que és una feina de comunitat i compartida amb ajuntaments, tècnics, federacions, famílies i amb tota la comunitat de Mallorca”. 

Durant la presentació, Maria Perelló i Augusto Fernández han transmès en els seus parlaments les eines, els valors i la motivació que els han fet arribar als llocs més alts de la competició, posicionant-se com a referents en l’esport en edat escolar. Maria Perelló Mora (Mallorca, 2005) és tricampiona mundial de vela en categoria Optimist, en la qual s’inicien els regatistes professionals. Estudiant de 3r d’ESO, té els títols de campiona de la Copa de España 2017, 2018 i 2019.

Augusto Fernández (Mallorca, 1997) és pilot del circuit de motociclisme en la categoria de Moto2 i ocupa la 2a posició provisional en l’actual Campionat Mundial 2019. Fernández va començar en la European Junior Cup l’any 2013 i un any després obtenia la victòria. L’any 2015 va ser 4t en el circuit Europeu de Superstock 600. I el 2018 va arribar a la 18a posició del CEV de Moto2,  ocupant la 5a en diversos moments de la competició. Du entrenant i competint des dels 6 anys, i amb 21 ja ha arribat al podi més alt de la seva categoria.

Programes de la Direcció Insular d’Esports

El Catàleg de serveis d’Esports és una eina complementària a l’activitat esportiva escolar i a la federada competitiva. L’objectiu de la Direcció Insular d’Esports és acostar l’esport escolar als infants i joves d’entre 3 i 16 anys, mitjançant activitats en les quals preval la qualitat amb una finalitat ludicoesportiva. Un ampli ventall compost per tallers teòrics i pràctics, accions esportives, xerrades sobre valors i hàbits saludables associats a l’exercici físic, així com la promoció de les modalitats esportives menys practicades. 

Inclou àrees de feina com els tallers adreçats a la comunitat educativa «Suma’t» en horari escolar, els «Jocs Esportius Escolars» com a activitats extraescolars o «l’IESportiu», que apropa l’activitat física als instituts amb una baixa taxa de participació esportiva. 

També ofereix subvencions a l’esport escolar federat i a clubs i escoles esportives, que arriben a gairebé 1 milió d’euros anual. I treballa en diferents àrees de formació i gestió mitjançant el programa «Observatori Esportiu de Mallorca»: jornades d’assessorament tècnic dirigides a professionals i públic afí.

Una línia de treball sociosanitària és el servei de Medicina Esportiva, que fa revisions als esportistes i prevenció educativa, i arriba a més de 14.000 infants amb revisions anuals i exploracions específiques. S’hi afegeix, una gran oferta d’activitats comunitàries i familiars, incloses en el programa «Esport per a Tothom». Cal destacar el programa «Jugam amb l’elit”, basat en acords de col•laboració amb el principals clubs esportius de Mallorca, perquè els escolars puguin compartir experiències amb professionals d’alt nivell.

En el període de setembre de 2018 a juny de 2019, la DIE va arribar a 78.000 nins i nines de tot Mallorca amb el programa d’activitats «Suma’t» (un 40 % més que l’any anterior) o a 87.000 infants amb les diades esportives incloses en els «Jocs Esportius Escolars». (un 17 % més de població infantil).
 

Direcció Insular d’Esports: 25 anys impulsant l’esport base a Mallorca

Durant el 2020, la Direcció Insular d’Esports, vinculada al Departament de Turisme i Esports del Consell de Mallorca, complirà 25 anys. Les competències adscrites a aquesta àrea són la promoció esportiva en edat escolar, com a complement de les activitats educatives homologades i de l’esport de competició federat. La culminació d’aquesta fita serà la XIX Gala de l’Esport que està prevista per al febrer de l’any vinent, que premiarà els mèrits i l’esforç dels esportistes mallorquins més destacats en categories infantils i juvenils, així com a federacions i entitats que desenvolupen una tasca esportista de primer ordre.
 

Vídeos

Nou Catàleg de serveis 2019/20 de l’àrea d’esports del Consell de Mallorca