CA

Totes les notícies

Les federacions esportives cobraran el 100 % de les subvencions del Consell tot i l’aturada de l’activitat esportiva

Les federacions esportives cobraran el 100 % de les subvencions del Consell tot i l’aturada de l’activitat esportiva

(08/04/2020)

La institució insular els garanteix el pagament de gairebé 1 milió d’euros mitjançant despeses annexes i reprogramació d’activitats per tal d’ajudar-les en aquest moment de crisi

El conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, ha iniciat una roda de reunions amb representants de les federacions esportives presents a Mallorca per explicar-los les mesures que es plantegen des del Consell per fer front a les conseqüències de la crisi sanitària en el sector de l’esport base. L’acompanya en aquestes reunions telemàtiques la directora insular d’Esports, Marga Portells.

En primer lloc, Serra ha volgut transmetre a les federacions que el Departament està fent les modificacions necessàries perquè puguin cobrar l’import total de les subvencions nominatives, que suposen gairebé un milió d’euros per al conjunt de les federacions. Així, tot i que l’activitat s’hagi aturat degut a l’estat d’alarma, el Consell garanteix el 100% de la inversió. Així, les subvencions es concediran al 100 % mitjançant despeses annexes i reprogramació d’activitats, per tal que les federacions tenguin garantides les inversions del Consell, que els ajuden en el propi manteniment i en l’organització de competicions i activitats esportives per a joves en edat escolar. 

Així mateix, en relació amb els clubs esportius de les diferents federacions, podran optar als ajuts anuals de la Direcció Insular d’Esports, que enguany tenen un valor total de 200.000 euros —50.000 euros més que el 2019— i que es podran sol·licitar una vegada finalitzat l’estat d’alarma.

Finalment, els representants del Consell han posat en relleu el programa de vídeos del programa «Esport a casa», que es publiquen a les xarxes socials, i que consisteixen en sessions esportives, càpsules informatives sobre salut i benestar, etc. «Teniu a la vostra disposició aquest espai a les nostres xarxes, per si voleu enviar-nos vídeos de les vostres disciplines i donar a conèixer tots els esports», ha manifestat Serra.
Per ara, els representants del Consell han mantingut contactes amb les federacions de futbol, trot, vela, piragüisme, natació, karate, judo, boxa, lluita olímpica, tir amb arc, billar, golf, tennis, tennis taula, pàdel i bàdminton. Durant el dia d’avui es mantindran contactes amb representants de la resta de disciplines esportives.