CA

Totes les notícies

Vés enrere Les curses infantils Serra de Tramuntana aposten per acostar la natura i el patrimoni a través de l’esport

Les curses infantils Serra de Tramuntana aposten per acostar la natura i el patrimoni a través de l’esport

(13/02/2019)

El sisè circuit de curses infantils Serra de Tramuntana arranca aquest dissabte, 16 de febrer, a la finca de Raixa i realitzarà un total de 10 curses fins al mes de novembre per diferents municipis. Un programa, organitzat pel Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, que comptarà aquest 2019 amb la implicació de dos grans experts en curses de muntanya: Tòfol Castanyer i Bel Calero, i que incorpora tallers culturals i patrimonials a través del Consorci Serra de Tramuntana.

Més de 1.400 infants i joves varen participar l’any passat en el Circuit Curses Infantils Serra de Tramuntana, que enguany celebra la sisena edició. “L’esport és en aquest cas una eina cabdal per donar a conèixer el nostre patrimoni i el nostre paisatge, a més dels valors que li són inherents com són els hàbits saludables”, ha explicat el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, “i ho feim creant aliances amb les institucions que trobam en el territori, amb la participació de diferents ajuntaments i municipis petits, als quals acostam la pràctica esportiva. També hem cercat aliances amb els centres educatius perquè sabem que a través de l’esport podem transmetre als infants i joves valors que promouen l’estima pel nostre patrimoni natural i cultural. Allà hi realitzam xerrades divulgatives a càrrec de Tòfol Castanyer, a les quals se suma enguany Bel Calero. Un circuit de curses que no tendria sentit sense la participació del Consorci Serra de Tramuntana, que promou el coneixement i la conservació d’aquest Patrimoni de la Humanitat”.

 

Com a novetat, enguany a les 10 curses previstes –Raixa (Bunyola, Galatzó (Calvià), Lloseta, Sóller, Ses Fonts Ufanes (Campanet), Fornalutx, Banyalbufar, Valldemossa, Mancor de la Vall i Lluc (Escorca)- també hi podran participar els pares i mares al costat dels seus fills. El Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial també aporta aquest 2019 una novetat important en el circuit, ja que a cada un dels municipis on es realitzi es repartirà informació sobre rutes culturals per aquell poble. Aquests tríptics proposen una sèrie de passejos tant per nuclis urbans com per camins rurals indicant tota mena de llocs, espais i detalls amb valor cultural i patrimonial per descobrir.

 

El secretari tècnic de Territori i Infraestructures, Marc López, ha assegurat que «volem que les curses esdevinguin una experiència completa i interessant per a tota la família, sobretot donant a conèixer els valors que l’han feta patrimoni mundial per la UNESCO». Amb motiu de les curses, es proposaran als participants activitats per completar l’experiència, com ara tallers sobre els valors patrimonials i culturals de la Serra, tallers d’hàbits de vida saludable o tallers educatius de respecte i cura del medi ambient.

 

La participació de les curses està oberta a infants i joves de fins a 17 anys. “Crec que és un projecte molt rodó: esport, valors de l’esport, i de cada vegada tocam altres temes que són igual d’importants per a l’educació dels nostres fills” assegura el corredor de muntanya, Tòfol Castanyer, “estic molt content de com s’està fent gran aquest circuit sumant nous conceptes com els aspectes patrimonials i la importància de conèixer els camins, les sínies...i estimar. Si trepitjam estimam. Si ho coneixes des de ben petit t'acompanya al llarg de la teva vida. Hem aconseguit lligar els valors de l’esport amb els valors patrimonials, una llavor que estam sembrant i que donarà els seus fruits”.

 

Adjuntam cartell amb els curses previstes i el programa d’activitats paral·leles.

¿¿¿¿¿¿¿