CA

Totes les notícies

Les curses infantils a la serra de Tramuntana fan 10 anys!

Les curses infantils a la serra de Tramuntana fan 10 anys!

(04/02/2023)

El programa esportiu, que ha arribat a 25.000 persones en una dècada, comptarà amb dos nous municipis amb rutes noves: Lloseta i sa Comuna de Bunyola

Avui ha tengut lloc a Mancor de la Vall el tret de sortida del X Circuit Curses Infantils Serra de Tramuntana del Consell de Mallorca i la primera cursa d’aquest tipus, que atrau famílies pel seu format mixt amb circuits adaptats per a infants, joves i adults. El programa es consolida en el seu 10è aniversari, de la mà d’Esports del Consell de Mallorca i el Consorci Serra de Tramuntana, amb una participació total de 25.000 corredors en una dècada.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, el batle de Mancor de la Vall, Guillem Villalonga, la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, i el conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, han presentat aquesta nova edició, que arribarà a deu municipis, dos d’ells de nova incorporació aquesta temporada: Mancor de la Vall (4 de febrer), Calvià (11 de març), Lloseta (1 d’abril), Campanet (20 de maig), Fornalutx (3 de juny), Banyalbufar (9 de setembre), Bunyola (7 d’octubre a sa Comuna, nou circuit), Alaró (28 d’octubre) Escorca (12 de novembre) i Andratx (2 de desembre). A l’acte han assistit els batles dels municipis esmentats.

Es preveu que en l’edició 2023 hi participin 2.500 persones, sent un dels programes més demandats d’Esports del Consell. En aquesta edició, que es consolida com un referent de curses en família, s’hi incorporen dos municipis nous: Lloseta i Bunyola, en aquest darrer, fins ara el circuit era a Raixa i ara passa a ser a sa Comuna. Com ha destacat la presidenta, «les curses atrauen grans i petits, i permeten fer esport en el marc incomparable de la serra de Tramuntana, a més de dotar cada municipi d’un indret de circuit especial en contacte amb el patrimoni local».

El conseller Serra, ha afegit que «els objectius passen per contribuir a l’adquisició d’hàbits saludables i fomentar la integració d’esport i de natura». També ha anunciat que «el Consell vol premiar la fidelitat de les famílies amb un concurs fotogràfic a Instagram, on aquest programa és el més visitat i el que compta amb més likes dels pertanyents a Esports». Cal destacar el caràcter cultural i didàctic de les curses, que, com ha destacat la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, tenen un doble objectiu: «la promoció d’un esport com el cros i el respecte i la cura de l’entorn». En aquesta edició, les curses es completaran amb visites guiades en grup als pobles participants, destacant els principals trets arquitectònics i curiositats, que promou el Consorci Serra de Tramuntana.

Es tracta de curses escalonades per categoria, no federades, que promouen fer esport des de la base. Els recorreguts van des de 150 metres, per als participants més petits, fins a 4.500 metres, per als adults. Al final de la temporada, tothom que ha participat a les 10 curses rep un detall patrocinat per la marca Tribe.

Sostenibilitat de base

Durant la presentació a Mancor, els participants han rebut un obsequi de botella reutilitzable que s’entregarà en les tres primeres parades del circuit. La consellera Garcías ha afirmat que «promoure el reciclatge i no deixar brutor ni restes als espais naturals com la Serra és un missatge bàsic que donarem enguany als joves esportistes».

Vídeos

curses mancor