CA

Totes les notícies

Les activitats esportives del Consell han arribat a una participació de 66.000 usuaris el 2021, un 33 % més

Les activitats esportives del Consell han arribat a una participació de 66.000 usuaris el 2021, un 33 % més

(11/01/2022)

El 2022 el Departament de Transició, Turisme i Esports incrementarà fins a gairebé 8.000 places les «Estades esportives», un programa turisticoesportiu que té per objectiu generar cobertura hotelera en temporada baixa

El Consell de Mallorca, en l’aposta pel foment de l’esport a l’illa, ha arribat a una participació de 66.000 usuaris en les seves activitats, a través de diferents programes al llarg de l’any 2021. Els programes esportius han tengut molt bona acollida i una participació alta, que s’ha incrementat en un 33 % respecte a l’any anterior, xifres que demostren una reactivació posterior a la pandèmia. A més, el 2022 s’ampliarà i es crearà un programa aglutinador d’«Estades esportives», en el qual es preveu un augment de gairebé 8.000 participants, amb l’objectiu de reactivar la temporada hotelera baixa mitjançant la fusió de turisme i esport en l’àmbit local, amb un increment de 584.000 euros en aquestes activitats.

Els programes esportius del Consell abasten jornades a hotels, estades d’aventura a casals de muntanya, curses a la serra de Tramuntana, sessions esportives «Mou-te!» amb segones i terceres edats als municipis -una novetat que ha tengut una bona acollida per part dels ajuntaments-, activitats nàutiques i de muntanya, jocs dins les fires i festes municipals, el consolidat campus d’estiu Acampaesport i el Training Camp Tòfol Castanyer. 

El Consell té l’objectiu de promoure la pràctica d’esport en família o entre col·lectius amb menys oferta, fet que suposa un complement important a l’activitat esportiva existent. El conseller del Departament de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, ha destacat la importància de l’exercici físic des de la base «per tal de generar hàbits saludables i fomentar la regularitat, així com la pràctica en família per reforçar-los». 

El 90 % de les activitats s’han duit a terme a l’aire lliure, aprofitant l’entorn natural d’hotels i de casals, així com els espais oberts als pobles. Entre els programes més sol·licitats hi ha les jornades esportives a hotels, que han arribat a 2.280 persones el 2021, i les curses a la serra de Tramuntana, en les quals han participat 2.105 corredors. Cal destacar l’alta demanda de les estades infantils i juvenils d’estiu de l’Acampaesport, amb 1.212 participants, un programa consolidat que cada any augmenta setmanes i aforament.

El 2022 les activitats turisticoesportives augmentaran notablement, multiplicant per tres la participació actual. Segons el conseller Serra, «seguim tenint llistes d’espera per la popularitat d’algunes activitats i, per això, enguany s’incrementarà la inversió en activitats a hotels per un import de gairebé 600.000 euros, sobretot com una via de reactivació i promoció turística local».