CA

Totes les notícies

La XIX Gala de l’Esport del Consell de Mallorca reconeixerà més d’un centenar de podis d’esportistes en edat escolar en campionats nacionals i internacionals

La XIX Gala de l’Esport del Consell de Mallorca reconeixerà més d’un centenar de podis d’esportistes en edat escolar en campionats nacionals i internacionals

(04/02/2020)

Esportistes olímpics mallorquins, com l’atleta Joan Munar, el ciclista Joan Llaneras, els nedadors Xavi Torres i Maria Fuster o el piragüista Sete Benavides, lliuraran els guardons al jovent campió.

El pròxim dijous 6 de febrer tindrà lloc la XIX Gala de l’Esport, al Teatre Principal de Palma, organitzada per la Direcció Insular d’Esports del Consell de Mallorca. Un esdeveniment que permet reconèixer els mèrits aconseguits per esportistes federats en edat escolar de Mallorca (de fins a setze anys) durant la temporada anterior, de les modalitats esportives de les més de trenta federacions amb conveni vigent amb el Consell. 

L’acte comptarà amb la presència de la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, del conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, i amb diferents esportistes d’elit com a padrins, que es desvetllaran in situ, que es troben actualment en l’esport de primera categoria i que entregaran diferents guardons. En paraules del conseller de Turisme i Esports: «una valoració i agraïment a la il·lusió, les ganes de treballar i la capacitat de superació que han duit aquests infants i joves a situar-se en l’elit de l’esport en edat escolar.»

També amb la presència d’esportistes que han estat olímpics en els darrers vint-i-cinc anys, fent lliurament de guardons als joves esportistes, xifra que commemora l’aniversari de la Direcció Insular d’Esports. Entre aquests, es troben l’atleta Joan Munar, el ciclista Joan Llaneras, el nedador Xavi Torres, la nedadora Maria Fuster, el piragüista Sete Benavides, el gimnasta Fabián González, la taekwondista Brigitte Yagüe i la jugadora de bàsquet Gaby Ocete. 
En l’edició 2020, la Direcció Insular d’Esports farà un reconeixement a cent vint-i-vuit joves de vint-i-una modalitats diferents. Es tracta d’aquells esportistes d’elit que han fet primers a campionats nacionals o pòdium a nivell internacional al llarg de la temporada 2019. 

Paral·lelament, a més dels infants guardonats, es lliuraran una sèrie de reconeixements a federacions, entitats esportives, municipis i persones físiques que han destacat per la trajectòria i pels projectes desenvolupats directament relacionats amb l’esport base a Mallorca. Entre les mencions especials, s’homenatjarà la nedadora d’Inca Cata Corró amb el premi Jugam, que reconeix l’esforç i la superació en aquesta modalitat esportiva.

La XIX Gala de l’Esport s’amenitzarà amb la presència dels presentadors Àngela Garcia i Joan Martí, i amb actuacions destacades, com la dels cantants Jaume Mas o el guanyador de l’edició d’Operación Triunfo 2019, Famous. La Gala, la més antiga en l’àmbit d’esports a les Balears, disposarà d’un directe a Facebook, dins de les plataformes del Consell de Mallorca, Esport Base Mallorca i Turisme i Esports.