CA

Totes les notícies

La XIV Mitja Marató Pollença intentarà batre el rècord absolut en l’edició 2020

La XIV Mitja Marató Pollença intentarà batre el rècord absolut en l’edició 2020

(10/03/2020)

La Mitja Marató Pollença serà dia 5 d’abril i té l’objectiu d’arribar als seixanta-un minuts amb la participació de Dani Mateo, entre d’altres

Avui s’ha presentat a la Misericòrdia la XIV Adalmo Mitja Marató Pollença, una competició que tendrà lloc el pròxim 5 d’abril, i cerca batre un nou rècord de seixanta-un en la categoria absoluta de 21 km a les Balears.  

A la presentació del repte, han assistit el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra; el director general d'Esports del Govern de les Illes Balears, Carles Gonyalons; el batle de Pollença, Tomeu Cifre; el vicepresident primer de la Federació d’Atletisme de les Illes Balears, Mario Avellaneda; la gerent de l’Associació Hotelera de Pollença, Isabel Sastre, i un representant de l’empresa Adalmo, ambdós patrocinadors de la cursa.

La Mitja Marató Pollença arriba a la 14a edició amb dos recorreguts que tendran lloc a Pollença. D’una banda, una cursa de 10 km amb sortida a l’Hotel Playa Mar & Spa i arribada al poliesportiu municipal, un circuit atractiu amb vistes del port local. I per altra banda, la mitja marató de 21 km amb sortida i arribada al mateix poliesportiu, en què els participants aniran al port i tornaran pel centre antic municipal pollençí, amb diferents punts d’animació durant el recorregut. Es completarà la jornada maratoniana amb una carrera popular solidària de 5 km, amb el títol de «Correm per ells», a favor de l’Associació Prodis, en pro de la millora de la qualitat de vida de persones amb discapacitat intel·lectual.

El «Repte - 61 minuts» pretén aconseguir la marca de mitja marató  més ràpida que s'ha corregut mai a les Illes Balears. Amb aquest objectiu, s’han contractat esportistes d'elit que provenen de diferents circuits nacionals i internacionals per aconseguir-ho. A més, la Federació d’Atletisme de les Illes Balears, concedirà un premi de 1.000 euros si s’assoleix el rècord de la prova, i de 2.000 euros si el temps és inferior a una hora. Actualment, té el rècord Daniel Kiplagat Keytan, amb 1hora, 3 minuts i 28 segons, marcatge aconseguit l’any 2011. 

El conseller, Andreu Serra, ha destacat «la gran qualitat atlètica que hi ha a les Balears , fet que permet tenir representació nacional i internacional a diferents categories. Un orgull per a un esport que guanya cada vegada més afició, sobretot entre el jovent». De fet, actualment, la Federació d’Atletisme de les Illes Balears compta amb 4.800 fitxes i és posiciona com una de les modalitats que més ha crescut en federats els darrers cinc anys, amb un notable increment de  70 % de llicències.

El vicepresident de la federació, Mario Avellaneda, per part seva, ha destacat que «curses com aquestes posicionen Mallorca en el panorama turístic esportiu, en una modalitat en la qual estam altament especialitzats. A la presentació, hi era present l’atleta d’elit Dani Mateo, que assistirà a la cursa, i va ser desè classificat en la prova de marató del darrer mundial de Doha, tercer europeu i primer espanyol en la mateixa prova. Mateo ha declarat que «els rècords permeten definir una motivació extra a la que l’esportista ja es marca individualment. És important gaudir de recorreguts com el de Pollença, que aporten el plus de l’entorn».

RESUM DE LA JORNADA:
14a Mitja Marató Pollença 2020: 9.30 hores. Sortida des del Port i arribada al poliesportiu municipal de Pollença.
5a Carrera Popular Mar Hotels de 10 km: 9.30 hores. Sortida i arribada al poliesportiu municipal de Pollença.
9a Carrera popular «Correm per ells» de 5 km a favor de Prodis: 9.35 hores.