CA

Totes les notícies

El programa esportiu «Mou-te amb salut!» del Consell creix entre la tercera edat

El programa esportiu «Mou-te amb salut!» del Consell creix entre la tercera edat

(29/12/2021)

«Mou-te amb salut!» té per objectiu promoure sessions esportives regulars amb els ajuntaments i ha passat de 400 usuaris en la temporada 2021 a més de mil el 2022, arribant al 90 % de municipis

El programa «Mou-te amb salut!» del Consell de Mallorca creix per l’augment de la demanda dels ajuntaments d’activitats per a la gent gran, sobretot, per a grups de més de 60 anys. El programa, iniciat el març de 2021, té per objectiu posar en pràctica sessions esportives regulars i sense cost adreçades als municipis a través dels ajuntaments. Aquesta proposta nova es basa en dos blocs d’activitat regular de promoció esportiva: sessions de càrdio i de tonificació, dividides en dos grups de segones i terceres edats.

La demanda i inversió en el programa esportiu «Mou-te» ha crescut notòriament en menys d’un any, per la bona acollida que ha tingut el programa per part d’usuaris i de regidories d’esports dels ajuntaments, que han apostat per la creació de grups nous. A aquest fet s’hi ha d’afegir la incorporació de les llars d’ancians de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials del Consell de Mallorca (IMAS), que ja posen en pràctica el programa a sis centres. Per tant, si en la primera etapa iniciada el febrer de 2020, la proposta arribava a 23 municipis i a gairebé 400 participants, el 2022 el programa acollirà més de 1.000 participants a 47 pobles, xifres que suposen triplicar la inversió del Consell, que passa a ser de 350.000 euros. A més, també impliquen la incorporació de 12 municipis i 18 grups nous, amb la qual cosa s’arriba al 90 % de municipis.

La directora insular d’Esports, Marga Portells, ha valorat positivament l’evolució i acollida del programa, que té per objectiu «contribuir a l’envelliment actiu per a adults d’entre 40 i 60 anys i per als de més de 60, a més de generar una agenda esportiva regular als pobles que fins ara no existia per a aquestes edats». Un programa de prevenció del sedentarisme, de promoció socioesportiva i de suport tècnic als municipis, que serveix per ampliar l’oferta de l’activitat física entre uns grups d’edat cada cop més nombrosos. Portells afegeix que, en una primera avaluació del 2021, «hem detectat que, a més, el programa “Mou-te” adopta, en alguns casos, una funció d’acompanyament social, tant per la relació que es genera en els grups, com amb el monitor».

El programa «Mou-te amb salut!» es reforça amb el suport del Servei de Medicina Esportiva del Consell de Mallorca, mitjançant revisions als participants de més de 60 anys que permeten millorar els entrenaments i fer un assessorament personalitzat sobre els factors de risc relacionats amb l’activitat física. Metges d’aquest Servei fan un reconeixement bàsic i una prova de nivell de condició física a l’inici del programa i al final, per veure’n la progressió i millora al llarg del curs.