CA

Totes les notícies

El Consell subvenciona el foment de l’esport hípic de Mallorca amb 920.000 euros

El Consell subvenciona el foment de l’esport hípic de Mallorca amb 920.000 euros

(07/02/2020)

El conveni amb la Federació Balear de Trot anirà al proper plenari per ser aprovat

El Consell de Mallorca, a través de l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca, ha signat un conveni amb la Federació Balear de Trot (FBT) per al foment de l’Esport Hípic de l’Illa. Vigent entre l’1 d’octubre de 2019 i el 30 de setembre de 2020, l’acord dota a la FBT d’una subvenció de 920.000 euros per a actuacions tant a l’hipòdrom Son Pardo com el Municipal de Manacor. El plenari del pròxim dijous 13 de febrer aprovarà la subvenció. 

Tal com ha explicat la presidenta Catalina Cladera, aquest conveni “demostra una aposta clara del Consell cap al sector de l’hípica i el trot. Creim en el que representa, perquè va lligat a l’esport, al sector primari i a l’economia que hi ha al darrere. I ho relacionam també amb el turisme, ja que és un element important de promoció turística, perquè acollim competicions internacionals i perquè molts dels nostres visitants també s’interessen per aquest esport”. 

Cladera ha volgut recordar que, a banda d’aquesta subvenció “important per a les activitats dels hipòdroms, hem demostrat amb diferents actuacions els últims mesos que també invertim en els hipòdroms”. És el cas de Son Pardo, però també el de Manacor, “on estam regularitzant la propietat per poder revitalitzar un conveni que permeti inversions”.

En aquest sentit, Juan Llabata, president de la FBT, ha manifestat la seva satisfacció per les accions dutes a terme a favor de l’hipòdrom de Manacor i, igualment, s’ha mostrat agraït amb el Consell per poder renovar el conveni de foment de l’esport hípic per tercer any. Un conveni, segons ha dit, que agilitza el cobrament de premis per part dels cavallistes. Llabata també ha valorat positivament que el Consell hagi lligat turisme i esports i, per tant, el trot, en aquest mandat. 

A banda del pagament de premis i trofeus (especialment el del Gran Premi Nacional, per la seva rellevància social i esportiva), la subvenció contribueix a:

•    Desenvolupament de carreres al trot.
•    Pagament dels arbitratges.
•    Control de pràctiques il·legals.
•    Benestar animal.
•    Contractació de seguretat per a les quarantenes.

Per a l’Institut de l’Esport Hípic, l’aprovació d’aquest conveni demostra la bona sintonia que mantené el Consell amb la Federació Balear de Trot.