CA

Totes les notícies

El Consell ofereix 8.000 places d’«Estades esportives», també en temporada alta

El Consell ofereix 8.000 places d’«Estades esportives», també en temporada alta

(17/03/2023)

Les 48 jornades programades, un 16 % més que l’any anterior, suposen una inversió de gairebé 600 mil euros

El Consell de Mallorca reactiva la programació esportiva per al 2023. El conseller executiu de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, i la directora insular d’Esports, Marga Portells, han signat avui a l’hotel VIVA Blue & Spa Platja de Muro un acord amb deu cadenes hoteleres i espais de colònies, on el Departament de Transició, Turisme i Esports desenvoluparà les activitats esportives amb pernoctació.

Amb aquest acte, s’inicia el programa «Estades esportives» 2023, que obre el calendari amb una previsió inicial de 48 estades, un 16 % més que en el període 2022. Les activitats es duran a terme a diferents zones de l’illa: Alcúdia, Artà, Calvià, Capdepera, Escorca, Muro i Santanyí. La novetat d’enguany és que les estades també tindran programació en temporada alta, des de juny fins a setembre. A més, també s’inclouen noves temàtiques esportives especialitzades, com el piragüisme (bot dragó o dragon boat), batejos subaquàtics i golf, en col·laboració amb les respectives federacions. 

La institució insular inverteix més de 584.000 euros en el programa «Estades esportives», un  36% més que la temporada 2021. Fet que demostra la bona salut i la gran demanda de l’activitat esportiva integrada amb la pernoctació. Els establiments on es desenvoluparà la temporada esportiva hotelera del Consell de Mallorca són: Blau Hotels, Garden Hotels, Iberostar, Viva Hotels & Resorts, Hotel Na Taconera Sport & Relax i la cadena Protur.

El conseller Serra ha destacat que «el turisme local actiu i l’esport com a oferta combinada s’ha consolidat en els darrers anys, com demostra l’alta demanda que té el programa, que el 2022 ha arribat a més de 9.000 sol·licituds». A més, ha afegit que «a les estades esportives de la Direcció Insular d’Esports hi hem de sumar el nostre “Imserso mallorquí”: el Gaudeix l’Illa Sènior. Un programa oferit per la Fundació Mallorca Turisme que ja arriba per tercera vegada a 4.500 jubilats.  Juntament amb les 8.030 places de les Estades, incrementen l’oferta de places a més de 12.000 usuaris, que és un exemple que el binomi turisme i esports es consolida».

Pel que fa als establiments rurals, s’han tancat acords amb el Casal de Colònies d’Artà i el Santuari de Lluc. També es reprèn el contacte amb La Victòria, a Alcúdia, espai de l’Institut Balear de Joventut, i s’estrena un acord amb Es Burotell, a Calvià. La directora insular, Marga Portells, ha comentat que «el combinat d’esport, natura i aventura, com a format d’activitat familiar, té molt bona acollida. Per això ampliam amb els establiments de La Victòria i Es Burotell. També oferirem més places d’Acampaesport, per l’alta demanda que té. De fet, durant la Setmana Santa, es reprenen 7 torns que arribaran a 630 infants, una de les novetats de 2023, ja que s’havia deixat de fer des de la pandèmia».

El batle de Muro, Miquel Porquer Tugores, amfitrió de l’acte, ha puntualitzat que «la zona de platja de Muro en bloc amb la d’Alcúdia ja és la tercera destinació de turisme de Mallorca, només precedida per Palma i Calvià».

Han signat l’acord els representants de les firmes hoteleres presents a l’acte: Guillem Mercadal, director comercial de Viva Hotels & Resorts; Petra Ferrer, directora comercial de Garden Hotels; Francesca Cuneo, directora comercial d'Iberostar; Marc Estelrich, director de l’Hotel Na Taconera Sport & Relax; i Guillem Massanet, gerent del Casal de Colònies d'Artà.