CA

Totes les notícies

Vés enrere El Consell ja ha tramitat l’ajut econòmic a trenta-una federacions esportives

El Consell ja ha tramitat l’ajut econòmic a trenta-una federacions esportives

(10/06/2020)

Les ajudes es destinen a l'activitat de les federacions amb conveni amb la Direcció Insular d’Esports i enguany, per mor de la situació ocasionada per la COVID-19, s’han fet les modificacions necessàries per garantir el 100% de la subvenció

El Plenari del Consell de Mallorca aprovarà aquesta setmana les ajudes econòmiques destinades a vuit federacions esportives per la temporada 2019-2020 en l'àmbit de l'esport base de Mallorca, que se sumen a les altres vint-i-tres aprovades per ple del mes de maig. Les federacions que demà veuran aprovades les subvencions nominatives són les de golf, billar, esports adaptats, natació, patinatge, voleibol, gimnàstica i rugbi. Amb això, ja s’hauran tramitat ajudes per un valor de quasi 700.000 euros.

La Direcció Insular d’Esports ha treballat amb les federacions i l'esport base al llarg dels darrers    25 anys, mitjançant suport econòmic i logístic. Una feina que es vehicula a través del paquet de subvencions nominatives, que el període 2020-2021 està dotat de 992.626 euros, amb un increment de 43.276 euros respecte al període anterior, i que beneficiarà a un total de trenta-quatre entitats.

Enguany, atesa la situació d'emergència sanitària ocasionada per la COVID-19, es tenen en compte possibles modificacions com, per exemple, l'extensió del període subvencionable, amb l'objectiu de permetre que aquestes entitats puguin percebre el 100% dels doblers previstos en el pressupost de la institució.

Aquestes ajudes permeten cobrir accions esportives adreçades a 34.000 infants, a través de més de 700 clubs de Mallorca. De fet, les ajudes es destinen en un 68% del total a les despeses d'arbitratge, un 25% a despeses de gestió i el 7% restant a l'adquisició de material esportiu.

Les federacions que rebran l'ajuda organitzen i coordinen, entre altres, les lligues insulars per a joves de Mallorca en les modalitats d'activitats subaquàtiques, atletisme, bàdminton, ball esportiu, bàsquet, billar, boxa, ciclisme, esports adaptats, escacs, futbol, gimnàstica, golf, handbol, hípica, judo, karate, lluita olímpica, motociclisme, natació, pàdel, patinatge, petanca, piragüisme, rugbi, taekwondo, tennis, tennis taula, tir amb arc, tir de fona, tir olímpic, triatló, vela i voleibol.

Entre les entitats, les federacions de futbol o la de bàsquet rebran respectivament, 243.243,54 euros i 125.958,24 euros, imports que venen donats pel número de competicions i de joves que les disputen. Destaquen també les federacions d'atletisme, amb 33.692,76 euros d'ajuda, o la de tennis, amb 22.628,74 euros, modalitats amb increments de competicions i participació a Mallorca. Altres com la de piragüisme, vela, karate, ciclisme, pàdel, handbol o lluita olímpica reben entre quinze mil i vint-i-cinc mil euros, demostrant la bona salut d'esports alternatius, cada cop més presents en les competicions federades de l'àmbit de l'esport base.