CA

Totes les notícies

El Consell finançarà instal·lacions esportives a l’aire lliure per als municipis de Mallorca per valor d’un milió d’euros

El Consell finançarà instal·lacions esportives a l’aire lliure per als municipis de Mallorca per valor d’un milió d’euros

(26/02/2020)

La Direcció Insular d'Esports obrirà una convocatòria entre els municipis de l'illa i l'entitat local menor de Palmanyola per subvencionar espais saludables adreçats a la pràctica d'activitat física a l'exterior.

El Consell de Mallorca destinarà una subvenció per instal·lacions esportives als municipis de l’illa, després que el Consell Executiu hagi aprovat avui incloure al Pla insular de subvencions de 2020 una nova línia que així ho especifica. L'objectiu és fomentar l'esport entre la ciutadania de totes les edats en els seu propi municipi i donar suport als ajuntaments com a part del teixit per al foment de la pràctica esportiva.

Així, la Direcció Insular d'Esports obrirà pròximament una convocatòria entre tots els municipis de l'illa, excepte el de Palma, i per l'Entitat Local Menor de Palmanyola, amb l’objectiu de subvencionar instal·lacions esportives que permetin la pràctica d'activitat física a l'exterior. La mitjana de repartiment, el cas que ho sol·licitin els cinquanta-dos consistoris que poden accedir-hi, serà com a mínim de 18.000 euros per cadascun.

La voluntat del Consell de Mallorca amb aquests ajuts és donar suport a les entitats locals perquè creïn o millorin els espais esportius exteriors als municipis i adquireixin material esportiu inventariable. Això possibilitarà, per exemple, que els municipis comptin amb nous parcs de psicomotricitat o d’altres àrees amb funcionalitat saludable, o que els que ja en tenen puguin actualitzar els seus equipaments,  o que adquireixin aparells per a la creació de parcs esportius de cal·listènia l’aire lliure.