CA

Totes les notícies

Vés enrere El Consell col·labora amb la XXIX Playa de Palma Challenge Ciclista Mallorca

El Consell col·labora amb la XXIX Playa de Palma Challenge Ciclista Mallorca

(27/01/2020)

La presidenta Catalina Cladera ha participat avui en la presentació de la XXIX Playa de Palma Challenge Ciclista Mallorca, que es disputarà entre els dies 30 de gener i 2 de febrer i és la primera prova del calendari ciclista europeu. En representació del Consell de Mallorca també hi ha assistit el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra. Hi eren presents la presidenta del Govern, Francina Armengol; la consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago; el director d’Unisport, Manuel Hernández; els batles i regidors dels municipis que participen en el recorregut; i els ciclistes Enric Mas i Albert Torres, i el director de Movistar Team Eusebio Unzue.

El Consell de Mallorca col·labora amb la Challenge Ciclista Mallorca des dels Departaments de Turisme i Esports (a través de la Fundació Mallorca Turisme), Mobilitat i Infraestructures, i Territori (a través del Consorci Serra de Tramuntana). A més, la Direcció Insular d'Esports organitza la VI Challenge en Edat Escolar, que se celebra el 2 de febrer dins de la darrera etapa de la Challenge Ciclista Mallorca.

En el seu torn de paraula, la presidenta Cladera ha destacat la promoció de l’illa que s’aconsegueix a través d’aquest esdeveniment, des del punt de vista del turisme però també de l’esport. Així, ha afirmat que “els vint-i-nou anys de Challenge Ciclista Mallorca ha contribuït molt en el cicloturisme a la nostra illa”. En la mateixa línia, ha dit que es tracta d’una competició esportiva que és tot un referent internacional dins el món del ciclisme, en la qual participam activament i “des del Consell ens comprometem a donar-hi suport”.

Precisament, el cicloturisme en particular és un dels esports que més han crescut a la nostra illa als darrers anys. Per això, Cladera ha assenyalat: “només cal circular per les carreteres i vies veïnals de Mallorca per veure que el ciclisme s’ha convertit a la nostra illa en molt més que un esport: és una passió que practiquen milers de persones. A més, a la nostra illa tenim unes condicions immillorables per a la pràctica del ciclisme durant pràcticament tot l’any”.

Cladera ha aprofitat per posar en relleu el projecte de rutes cicloturístiques que du a terme el Consell i que suposa un avenç per a la seguretat i la pràctica d’aquesta activitat.

Els recorreguts d’aquesta edició seran els següents:

Trofeus Playa de Palma Challenge Ciclista Mallorca 2020

1r Trofeu Ses Salines — Felanitx  170,7 kilòmetres.

2n Trofeu Serra de Tramuntana  Sóller — Deià  140,1 kilòmetres.

3r Trofeu  Pollença — Port d’Andratx  168,9 kilòmetres.

4t Trofeu  Playa de Palma — Palma  159,6 kilòmetres.

Vídeos

Presentació Challenge 2020