CA

Totes les notícies

El Consell col·labora amb el RCD Mallorca i el Club de Vela Port d’Andratx en la campanya «INclusivament» d’esport adaptat

El Consell col·labora amb el RCD Mallorca i el Club de Vela Port d’Andratx en la campanya «INclusivament» d’esport adaptat

(25/05/2023)

Els marcadors del Mallorca Son Moix i les xarxes socials incideixen en la promoció de modalitats esportives adaptades, fetes per esportistes amb diversitat funcional

El Departament de Transició, Turisme i Esports del Consell de Mallorca, el RCD Mallorca i el Club de Vela Port d’Andratx, promouen una campanya per donar suport a la pràctica d’esport adaptat a l’illa. La campanya il·lustra dos esports que actualment  practiquen a l’illa persones amb diversitat funcional, en modalitats col·lectives, com el futbol, i també en individuals, com la pràctica de la vela.

Els jugadors del Genuine RCD Mallorca i els regatistes mallorquins Campions d’Espanya 2023 de vela adaptada en modalitat hansa, Sergi Roig i Violeta del Reino, pertanyents al Club de Vela Port d’Andratx, són els protagonistes d’aquesta campanya que se centra en la pràctica esportiva adaptada, com a base d’un esport social, sense barreres i inclusiu. Ambdós clubs col·laboren en els programes de valors de la institució insular, amb tallers basats en un esport més divers.

La campanya, que consta d’un vídeo que es projectarà avui als marcadors del camp Mallorca Son Moix i es difondrà a través de les xarxes socials, se centra en conceptes que fomenten la inclusió, un dels puntals de la campanya «EsportNet», que el Consell de Mallorca treballa la temporada 2022/23 a camps i pistes de l’illa. El vídeo, fet conjuntament amb els jugadors de la Fundació Reial Mallorca i amb els regatistes del Club de Vela Port d’Andratx, exposa un àmbit esportiu que a Mallorca no només està professionalitzat, sinó que va més enllà de conceptes purament esportius, i inclou un esport més social i democràtic.

Andreu Serra, conseller de Transició, Turisme i Esports, ha destacat que «des del Consell volem conscienciar sobre una pràctica esportiva sense barreres, que permeti arribar a més persones i abasti totes les capacitats. L’esport per si mateix és divers i en els casos de la pràctica de persones amb diversitat funcional té una funció de socialització i terapèutica molt important».

De fet, Serra recorda que «el Consell de Mallorca està donant suport a la promoció esportiva i implantació de les bases de la lliga de futbol “Insuperables”, juntament amb la Fundació de la Federació de Futbol de les Illes Balears i de la Fundació Reial Mallorca». I afegeix «Mallorca, com a terra de campions, també despunta en l’àmbit adaptat, com hem vist aquesta setmana amb el triplet d’or dels ciclistes Joan Reinoso, Martín Berchesi i Joan Sansó als campionats paralímpics nacionals».

Des del Consell s’aporta una subvenció nominativa anual de més de 55 mil euros a la Federació d’Esports Adaptats per al foment de la pràctica esportiva competitiva en aquest àmbit. A més, es també es promou aquesta branca mitjançant col·laboradors, tallers i altres accions divulgatives en col·laboració amb esportistes en actiu, fundacions i demés entitats de foment de la inclusió.

Vídeos

El Consell col·labora amb el RCD Mallorca i el Club de Vela Port d’Andratx en la campanya «INclusivament» d’esport adaptat