CA

Totes les notícies

3.600 persones del col·lectiu de gent gran de Mallorca gaudiran d’una estada turística amb activitats d’oci entre octubre i novembre

3.600 persones del col·lectiu de gent gran de Mallorca gaudiran d’una estada turística amb activitats d’oci entre octubre i novembre

(10/09/2021)

Gaudeix l’illa Sènior forma part d’un pla de reactivació de gent gran que desenvoluparà el Consell de Mallorca els pròxims mesos

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha presentat avui una nova convocatòria del programa «Gaudeix l’illa», dedicat específicament a la gent gran i que repartirà 1.800 estades dobles a hotels amb activitats incloses. 

La presentació ha tengut lloc al Centre Sociocultural d’Inca, després d’una reunió amb les federacions i associacions de gent gran de Mallorca, en què també hi han participat els consellers de Turisme i Esports, Andreu Serra, i de Drets Socials, Javier de Juan, i la consellera de Presidència, Teresa Suárez, on s’ha exposat l’estratègia del Consell per als pròxims mesos per a la reactivació de la gent gran de Mallorca. 
Entre aquestes accions per a la gent gran, destaca el «Gaudeix l’illa Sènior», que té per objectiu també el foment del sector turístic, ja que 3.600 persones gaudiran d’estades a hotel de Mallorca. Seran persones jubilades (o parcialment jubilades) o de més de 65 anys, residents a Mallorca, que s’hagin inscrit a través de gaudeixsenior.com 

Les persones participants opten a un bo per a una estada per a 2 persones de 2 nits, 3 dies, en règim de mitja pensió a un hotel de Mallorca, entre el 19 octubre i l’11 novembre (dies entre setmana), de manera totalment gratuïta. Durant la seva estada tendran un programa d’activitats esportives i de turisme actiu: ioga, pilates, marxa nòrdica… El valor econòmic de l’estada és 250 euros/habitació, del qual es fa càrrec completament la FMT.

«Aquesta quarta convocatòria és molt especial per nosaltres, perquè va dirigida a persones majors de 65 anys jubilades residents a Mallorca. És un col·lectiu que ha patit especialment durant la pandèmia i els volem donar les gràcies per tant de sacrifici», ha expressat la presidenta Cladera. «Volem facilitar que es reactivin social, emocional i físicament, gaudeixin d’activitats d’oci i salut i, a més, contribuïm  a dinamitzar l’activitat econòmica local i allargar temporada amb turisme interior», ha apuntat. 

Tal com s'ha aconseguit amb les anteriors convocatòries del Gaudeix, aquest programa suposa dinamitzar el sector hoteler i de l’oferta complementària i allargar temporada, que va començar tard i les reserves són molt de darrera hora. Aquestes 1.800 estades que regala el Consell són segures: els establiments d’allotjament i les empreses de turisme actiu que participen s’asseguren mantenir-se oberts fins al 15 de novembre.

Pressupost

El crèdit previst per aquesta convocatòria és de quatre-cents mil euros (450.000 €), per tal que 3.600 persones gaudeixin d’una estada en un hotel i d’activitats esportives i de turisme actiu. La meitat del pressupost correspon al Govern balear, fruit del darrer conveni signat entre el Consell i la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball per a la reactivació econòmica. 

«Gaudeix l’illa»

Les tres convocatòries prèvies del  «Gaudeix l’illa» han permès que 30.000 persones aproximadament gaudissin d’estades en hotels de Mallorca, mentre que altres 10.000 ho han fet amb activitats d’oci o de turisme actiu. D’això se n’han beneficiat 52 establiments hotelers i agències de viatge que han ofert empreses d’activitats. 

Aquesta iniciativa forma part del Pla Reactiva’t que ha dissenyat el Consell de Mallorca de manera transversal, que implica els departaments de Presidència, Turisme i Esports i l’Institut Mallorquí d’Afers Socials i inclou altres accions de suport a la gent gran de Mallorca i les associacions de persones majors perquè puguin recuperar la seva vida física, social i emocional quotidiana dins la nova normalitat.

A la reunió d’avui dematí amb les associacions de persones majors també hi han assistit els directors generals de Promoció Sociocultural, Carolina Abad; d’Esports, Margalida Portells; el secretari tècnic de Turisme i Esports, Joan Gaspar Vallori; i el batle d'Inca, Virgili Moreno.

Vídeos

Gaudeix l'illa