CA

Curses a la serra de Tramuntana

Més informació

Nou programa «Suma't» 2023-24

Més informació

Acampaesport Pasqua

Diferents torns de l'1 al 6 d'abril a la Colònia de Sant Pere i al Burotell.

Més informació

A les pistes, als camps i a les grades, comporta’t!

A Mallorca, tolerància zero amb la violència esportiva

Es reprèn la LligA 5 de futbol femenina en categories base organitzada pel Consell de Mallorca i la FFIB

Es reprèn la LligA 5 de futbol femenina en categories base organitzada pel Consell de Mallorca i la FFIB

(22/10/2023)

Pòrtol és la primera destinació del circuit, amb un gran èxit de participació: 70 nines i joves de nova incorporació, que es sumaran a la participació dels clubs

Avui s’ha reiniciat la LligA 5 de futbol femení amb un gran èxit de participació. Més de 70 participants de nova incorporació han pogut provar el format 5 x 5, que es consolida com la primera lliga femenina en categories base de la història balear. La LligA 5 obre una línia de joc complementària per a nines i joves que hi vulguin participar, tant si juguen amb altres equips, com si s’estrenen en aquest esport. 

És un circuit, organitzat conjuntament pel Consell de Mallorca i la Federació de Futbol de les Illes Balears (FFIB), que fomenta la igualtat d’oportunitats en l’esport i respon a la demanda, cada vegada més gran, de clubs i d’altres entitats. La lliga promou l’esport femení amb jugadores nascudes entre 2010 i 2017.

Pòrtol ha acollit la primera jornada de portes obertes i ha comptat amb la presència del vicepresident segon i conseller de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, Pedro Bestard; el director insular d’Esports, Toni Prats; el batle de Marratxí, Jaume Llompart; la batlessa de Felanitx, Catalina Soler (on es farà la segona jornada de prova); el president de la Federació de Futbol, Pep Sansó; el secretari general de la FFIB, Jordi Horrach, i el gerent de la Fundació FFIB, Biel Gelabert.

El Consell de Mallorca dona suport a la LligA 5 i assumeix el cost de les inscripcions, les llicències, les assegurances i del personal tècnic i de suport qualificat. Pedro Bestard ha destacat que «és una fita històrica i social, per la demanda i el moviment que genera. El futbol creix i amb ell les oportunitats per a diferents col·lectius, com ara el de nines i joves». 

L’objectiu d’ambdues institucions és que, cada pic, s’aficionin més jugadores al futbol. De les 33.000 llicències federatives que actualment té el futbol balear, al voltant de 1.600 són femenines.