CA

Curses a la serra de Tramuntana

Més informació

Nou programa «Suma't» 2023-24

Més informació

Acampaesport Pasqua

Diferents torns de l'1 al 6 d'abril a la Colònia de Sant Pere i al Burotell.

Més informació

A les pistes, als camps i a les grades, comporta’t!

A Mallorca, tolerància zero amb la violència esportiva

Les jornades «InterMou-te» del Consell de Mallorca reuneixen més de 700 persones grans fent exercici en espais naturals

Les jornades «InterMou-te» del Consell de Mallorca reuneixen més de 700 persones grans fent exercici en espais naturals

(14/11/2023)

El 2024 la institució de govern invertirà 560.000 euros en activitats per a gent gran que arribaran a gairebé 11.000 persones

En una aposta per una vida activa en l’etapa adulta, avui més de 700 persones s’han reunit a Calvià per realitzar dues trobades d’esport específic a la natura a càrrec del Consell de Mallorca. L’«InterMou-te» ha dinamitzat dos grups, un al Burotell i l’altre a les cases de Galatzó, al refugi que ha renovat recentment el Consell de Mallorca. Els participants, provinents de 39 municipis i dues llars d’ancians del Consell, formen part dels gairebé 2.000 inscrits en el programa «Mou-te amb salut!» que el Consell desenvolupa amb els ajuntaments setmanalment. 

Aquestes sortides «InterMou-te» completen les tres que hi ha hagut durant la darrera setmana, amb una participació de més de 1.000 usuaris, no només a Calvià, sinó també a la Colònia de Sant Jordi i a la Victòria d’Alcúdia. 

A la trobada hi han assistit el vicepresident segon del Consell de Mallorca i conseller de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, Pedro Bestard; els directors insulars de Promoció Sociocultural i Esports, Hermosinda Mariño i Toni Prats, respectivament; i el tinent batle i la directora general de Gent Gran de Calvià, Javier Tascón i Mónica Molina.

El Consell de Mallorca promociona l’envelliment actiu i saludable. És per això que dins el programa d’activitats per al 2024, s’han ampliat les activitats per a la gent gran, amb una inversió de 560.000 euros, que arribaran a 11.000 persones. A més, el vincle esport-medi ambient esdevé el protagonista de les activitats destinades a la gent gran.

Bestard ha destacat que «el Consell de Mallorca es vol convertir en un agent promotor de salut i vida activa. L’objectiu és afavorir el trànsit de la població mallorquina cap a aquesta etapa de maduresa. Per tant, res millor que practicar esport en grup com a activitat de dinamització social».

75 sortides actives noves

El 2024 s’estrenaran les «Sortides actives», adreçades a segones i terceres edats (de 40 a 60 anys, i de 60 en endavant). Uns paquets d’exercici en grup que han tingut molt bona acollida de les associacions de gent gran, ja que actualment, de les 75 disponibles, ja n’hi ha 50 de completes. Entre les més demanades, es troben els Camins de llegenda i la Vela llatina.