Fires i festes per ajuntaments

Activitat

Conjunt d’activitats esportives i recreatives que el Consell de Mallorca posa a disposició dels ajuntaments mallorquins, per incloure als programes de les festes populars. L’objectiu principal és donar eines als ajuntaments per facilitar l’accés a la pràctica esportiva de la població, i així contribuir al desenvolupament físic i social en l’àmbit familiar.

Les principals activitats que s’ofererixen són:

  • Jocs populars i tradicionals:​​​​ activitats de tota la vida en gran format, per promoure les tradicions en desús. Per exemple: bitlles, carreres de sacs, joc d’estirar la corda, tir de fona. Novetat: baldufes
  • Multiaventura: pràctica d’esports poc coneguts, que estimulen l’agudesa dels sentits. Per exemple: rocòdrom, slackline o tir amb arc. Novetat: circuït espartà.
  • Psicomotricitat: jocs per als participants més petits, que els permeten descobrir-se jugant. Per exemple, tallers de dibuix, construccions de gran format, circuits de psicomotricitat, inflables, etc.
  • Posam valors a l’esport, «Jugam»: activitats que promouen l’esport com a eina de transmissió de valors positius, amb un aprenentatge ludicoesportiu intrínsec. Per exemple, circuits a cegues, amb cadira de rodes, vòlei assegut, jocs amb pilotes, etc.
  • Esports individuals: la disciplina i la diversió com a base de la pràctica de disciplines diferents. Per exemple, atletisme, petanca, tennis taula i patinatge. Novetat: crossminton, escúter i acrosport.
  • Jocs d’aigua: material esportiu per aprofitar piscines públiques, com el tobogan aquàtic inflable o l’estora màgica. Equilibri, exercici i somriures.
  • Esports col·lectius: Mini futbol, mini bàsquet, mini handbol, mini hoquei, flag rugbi i voleibol.

NOVETAT:

Esports alternatius: esports diferents als convencionals i populars, molts dels quals sorgeixen a l'àmbit educactiu per la necessitat de crear noves activitats físiques. Aquests esports es caracteritzen perquè prioritzen la cooperació, la diversió i la motivació dels participants. Per exemple:Tchoukball, kin ball, pinfuvote i ultimate.

Jocs internacionals: oportunitat per a acostar-nos a la pràctica d'esports originats en diferents països del món. Per exemple: Golf, baseball, lacrosse i dodgeball.

Destinataris

Ajuntaments mallorquins.

Descripció

Jocs populars i tradicionals, activitats multiaventura, circuits de psicomotricitat, esports col·lectius i individuals, jocs d'aigua, esports alternatius i jocs internacionals.

Quan

Tot l’any, segons la demanda i els calendaris festius municipals.

On

Places de pobles i instal·lacions habilitades (poliesportius, piscines municipals, espais oberts, etc.).

Cost

Instal·lacions, muntatge i suport sense cost.

Inscripció

Tot l’any, a través del personal tècnic comarcal del Consell de Mallorca.


Informació relacionada