Fires i festes

Activitat

Conjunt d’activitats esportives i recreatives que el Consell de Mallorca posa a disposició dels ajuntaments mallorquins, per incloure als programes de les festes populars. L’objectiu principal és donar eines als ajuntaments per facilitar l’accés a la pràctica esportiva de la població, i així contribuir al desenvolupament físic i social en l’àmbit familiar.

Les principals activitats que s’ofererixen són:

 • Jocs populars i tradicionals: les activitats de tota la vida en gran format, per promoure les tradicions en desús. Per exemple: bitlles, carreres de sacs, joc d’estirar la corda, tir de fona, etc.
 • Multiaventura: pràctica d’esports poc coneguts, que estimulen l’agudesa dels sentits. Per exemple: rocòdrom, circuit patins, slackline, orientació o tir amb arc.
 • Psicomotricitat: jocs per als participants més petits, que els permeten descobrir-se jugant. Per exemple, tallers de dibuix, contruccions de gran format, circuits de psicomotricitat, inflables, etc.
 • Posam valors a l’esport, «Jugam»: activitats que promouen l’esport com a eina de transmissió de valors positius, amb un aprenentatge ludicoesportiu intrínsec. Per exemple, circuits a cegues, amb cadira de rodes, vòlei assegut, jocs amb pilotes, etc.
 • Esports individuals: la disciplina i la diversió com a base de la pràctica de disciplines diferents. Per exemple, gimnàstica rítmica, golf, petanca, escacs i dames, tennis taula o bàdminton.
 • Jocs d’aigua: instal·lacions esportives per aprofitar piscines públiques, com el tobogan aquàtic inflable o l’estora màgica. Equilibri, exercici i somriures.

Destinataris

Ajuntaments mallorquins.

Descripció

Jocs populars i tradicionals, activitats multiaventura, circuits de psicomotricitat, esports col·lectius i individuals.

Quan

Tot l’any, segons la demanda i els calendaris festius municipals.

On

Places de pobles i instal·lacions habilitades (poliesportius, piscines municipals, espais oberts, etc.).

Cost

Instal·lacions, muntatge i suport sense cost.

Inscripció

Tot l’any, a través del personal tècnic comarcal del Consell de Mallorca.


Informació relacionada

 • Sol·licitud per fer activitats del programa «Fires i festes»

  Visita
 • Catàleg d'activitats de fires i festes

  Descàrrega