Activitats esportives per a ajuntaments

El Consell de Mallorca ha iniciat la programació esportiva per a la desescalada de la COVID-19 a Mallorca amb activitats adreçades a la població a través dels ajuntaments. El programa «Esport per a tothom» ofereix quatre activitats que integren esport i natura: senderisme, marxa nòrdica, bicicleta tot terreny (BTT), piragua i surf de rem. Les jornades esportives es regiran per les normes preventives sanitàries i es poden dur a terme en grups guiats d’un màxim de vint persones.

Aquesta oferta municipal pretén acostar l’activitat esportiva als municipis, mitjançant el suport als ajuntaments, i està dissenyada per poder gaudir de les activitats en família i en comunitat. L’objectiu és fomentar hàbits saludables i promocionar modalitats poc practicades que, a la vegada, permeten conèixer el medi natural illenc.

 

Itineraris 2020

 • Rutes senderistes: es plantegen en forma de caminades i bici tot terreny, guiades i en grup. Són itineraris d’entre vuit i dotze quilòmetres per diferents paratges naturals que ofereix Mallorca, tant serrans com costaners.
  • Els ajuntaments poden sol·licitar al Consell de Mallorca, per a l’any 2020, les sortides següents, d’una mitjana de quatre hores per itineraris suaus: sa Rateta (Lluc – Escorca), el camí de l’Arxiduc (Valldemossa – serra de Tramuntana), senderisme per l’ermita de Betlem (puig de sa Creu – serra de Llevant) i excursions a sa Gubia (Bunyola – serra de Tramuntana).
 • Marxa nòrdica: és un esport de resistència a l’aire lliure amb uns efectes molt positius per a l’oxigenació i la prevenció cardiovascular, que es du a terme mitjançant una tècnica de correcció postural similar a l’esquí de fons. Mallorca, amb els camins i paratges que té, ofereix bones oportunitats per practicar aquest esport.
  • Els itineraris de marxa nòrdica del Consell de Mallorca 2020 són: cap de ses Salines (Colònia de Sant Jordi), s’Arenalet d’Albarca (Artà), Lluc – Pollença i camí de Castelló (Sóller – Deià).
 • BTT: ofereix itineraris en bicicleta de muntanya, de quatre hores aproximadament i d’una dificultat mitjana (entre setze i quaranta quilòmetres), habilitats per recorreguts poc habituals, aprofitant les condicions del terreny a Mallorca.
  • Es duran a terme per la via verda de Llevant, la ruta que va de Sant Llorenç des Cardassar a Artà, la via cicloturista de la Colònia de Sant Pere as Caló (Artà) i de Lluc a la moleta de Binifaldó.
 • Activitats aquàtiques, piragua i surf de rem: s’oferiran a partir de l’estiu. Mitjançant la pràctica d’aquestes modalitats a la costa nord, a la Victòria d’Alcúdia, a més d’aprendre’n la tècnica, les persones que hi participin podran gaudir d’uns paisatges únics des de la mar.

Informació relacionada

 • Cartell «activitats esportives per a ajuntaments en fases de desescalada»

  Descàrrega
 • Sol·licitud d'activitats esportives per a ajuntaments en fases de desescalada

  Visita